60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Lekkere fruitwater recepten voor de warme zomerse dagen

Wat dacht je van deze lekkere fruitwater recepten voor de warme zomerse dagen? Zo doe je toch nog een beetje mee met de rest.

 

Hoe maak je fruitwater?

Leg het fruit op de bodem van een glazen kan of mooi (cocktail)glas. Kies vervolgens voor kraanwater of bruisend water. Giet het water eroverheen en laat het even staan, zodat smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Je kunt het fruit ook licht aandrukken met een stampertje, dan komt er nog meer smaak vrij en zelfs een beetje vruchtvlees. Zo word je fruitwater nog lekkerder en gezonder. Wil je het drankje lekker koud hebben, zet het dan even in de koelkast. Maak je zomerse alcoholvrije cocktail nog completer door het te serveren in een leuk glas, een schijfje fruit aan de rand te hangen en met een gezellig rietje. We delen onze favoriete fruitwater recepten hieronder.

Watermeloen met munt  

Lekker fris en dorstlessend, zeker op de warme zomerse dagen. Snijd partjes watermeloen af en doe dit samen met een takje verse munt in een kan of glas. Schenk er water bij en voilà… klaar is je dorstlesser. 

 

Citroen en komkommer

Een van mijn favoriete fruitwater is met citroen en komkommer. Het is lekker verfrissend, bevat de nodige vitamine C en de komkommer geeft een heerlijke frisse smaak. Snijd een schijfje citroen af en snijd de komkommer in een aantal partjes. Voeg er water of bruiswater bij en klaar is je zomerse drankje.

 

Aardbeien met limoen

Aardbeien zijn altijd heerlijk zoet in de zomer. Lekker om zo op te eten, maar ook superlekker in fruitwater. Snijd aardbeien in stukjes, dan komen de smaken goed vrij in het water. Snijd een schijfje limoen af en voeg dit toe aan je glas en vul het glas met water.

 

Mango, ananas en kokos

Ohhh jaaa… zo’n lekkere combinatie! Fruitwater met mango en ananas. Snijd de mango in stukjes en voeg ze toe aan je water, snijd een schijf ananas af van een verse ananas en voeg het toe. Maak het helemaal compleet door een scheutje kokoswater toe te voegen. Je waant je gelijk in een tropisch land.

 

Sinaasappel en blauwe bes

Het kleurt zo gezellig bij elkaar en is een heerlijk verfrissend fruitwater in de zomer. Snijd sinaasappel in partjes en snijd de blauwe besjes door de helft. Zo komen de smaken goed tot zijn recht. Doe er een paar druppels limoensap bij en klaar is je gezonde cocktail!

 

Zijn we nog lekkere combinaties vergeten, laat het ons weten!

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »