60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Is jouw lichaam klaar voor een zwangerschap?

Ga voor een gezonde leefstijl 

 

Misschien ben je er al bewust mee bezig nu je weet dat je graag zwanger wilt worden. Of ben je altijd al heel bewust bezig met een gezonde leefstijl? Het is in ieder geval heel belangrijk om een gezonde leefstijl na te streven op het moment dat je wilt gaan voor een zwangerschap. Voldoende en gevarieerde inname van groente, fruit en vezels zijn van belang voor een gezonde leefstijl. Ook voldoende water drinken draagt positief bij aan een gezonde leefstijl. Zorg dat je in ieder geval 2 liter water per dag drinkt. Dit is voor veel processen in je lichaam van belang voor een optimale werking. 

 

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

 

Niet alleen voeding en water drinken zijn belangrijk, ook voldoende lichaamsbeweging is heel belangrijk wanneer je zwanger wilt worden. Door een gezonde leefstijl voel je je fitter, energieker en kun je veel meer aan dan wanneer je een ongezonde leefstijl hebt en niet aan lichaamsbeweging doet. Sport je juist ontzettend veel, dan mag je een tandje minder hard gaan om je lichaam ook op tijd te laten herstellen. Overleg eventueel met een personal trainer wat het beste is om te doen. Overleg ook wanneer je ontdekt dat je zwanger bent en toch graag door wilt sporten. Doe dit dan op een verantwoorde manier.

 

Voldoende nachtrust 

 

Voldoende nachtrust is voor iedereen van belang, maar nog belangrijker wanneer je zwanger wilt worden. Een uitgerust lichaam is in goede conditie en kan alles goed aan. Een uitgeput lichaam die te weinig nachtrust krijgt kan allerlei kwalen krijgen en is niet in goede gezonde conditie. Geef je lichaam de fitheid die het nodig heeft om een zwangerschap aan te kunnen. 

 

Geef stress geen kans 

 

Stress is een boosdoener voor velen en ook een gezonde leefstijl komt niet ten goede onder invloed van stress. Soms best lastig in een tijdperk waarin er veel van ons gevraagd wordt. Maar stress is echt een boosdoener wanneer je zwanger wilt worden. Stress heeft bijvoorbeeld een negatief effect op de kwaliteit van sperma. Daarnaast geeft stress allerlei andere lichamelijke ongemakken waardoor je niet lekker in je vel komt te zitten. Probeer stress daarom zo veel mogelijk te vermijden. 

 

Pak regelmatig je rust 

 

Zorg tussen alle dagelijkse beslommeringen door dat je lichaam goed tot rust komt. Ben je een dag heel druk op je werk geweest, doe dan 's avonds niet meer. Zo kan je lichaam optimaal herstellen van een lange werkdag en raakt het niet uitgeput. Pak regelmatig je rust, ook wanneer je op je werk bent of wanneer je thuis van alles aan het doen bent. Even een pauze inlassen geeft nieuwe energie om door te kunnen. 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »