60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Houd je vocht vast tijdens de zwangerschap? Met de volgende tips kun je het verminderen of zelfs verhelpen

Met name in het derde trimester kun je er (extra) last van hebben. Heb jij ook last van opgezwollen lichaamsdelen? Zijn je voeten, enkels en vingers dik van het vocht? Of heb je een opgeblazen gezicht? Met de volgende tips kun je het verminderen of zelfs verhelpen. 

 

Dikke opgezwollen voeten?

 

Heb jij last van dikke opgezwollen voeten? Doe ze een paar keer per dag even omhoog als het lukt. Pak je gelijk even een rustmoment. Tijdens het slapen kun je een kussen onder je voeten leggen. Zo wordt vocht beter afgevoerd. 

 

Beweging is een must

 

Waar we het net hadden over voeten omhoog om vocht af te voeren hebben we het nu over beweging. Klinkt misschien tegenstrijdig, maar beweging is net zo belangrijk om alles goed te laten functioneren in het lichaam als af en toe je rust pakken. Zorg dat je voldoende beweging krijgt en dit afwisselt met af en toe de beentjes omhoog leggen. 

 

Drink voldoende water 

 

Klinkt misschien wat gek, maar voldoende water drinken zorgt voor een betere afvoer van vocht. Het lichaam heeft voldoende water/vocht nodig om het ook weer goed te kunnen afvoeren. 

 

Verwen jezelf met een massage 

 

Een massage kan ervoor zorgen dat vocht beter wordt afgevoerd. Heb je gelijk ook even een goede reden voor een relax moment! ;-) Met een massage kun je bepaalde knelpunten in het lichaam losmaken zodat afvoer van vocht beter verloopt. Masseer altijd van binnen naar buiten om vochtafvoer te bevorderen. Gebruik voor je benen bijvoorbeeld een lekkere verkoelende lotion om eventuele zware benen te verlichten. 

 

Af en toe scrubben

 

Af en toe een lekkere scrub behandeling is ook een fijne tip! Niet alleen je huid wordt er zuiverder van, ook het afvoeren van het vocht in je lichaam wordt hierdoor gestimuleerd. Win-win! 

 

Verminder inname van zout

 

Probeer de inname van zout te beperken. Zout zorgt er namelijk voor dat je meer vocht gaat vasthouden. Dat willen we natuurlijk niet, dus... eet niet al te zout en probeer het soms zelfs een beetje te vermijden.

 

Koude douche of voetenbad

 

Een  koude douche of voetenbad werkt stimulerend voor je bloedsomloop en zorgt voor een betere afvoer van vocht. Brrr... durf jij het aan!? 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »