60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Hoe en wanneer vertel je dat je zwanger bent?

Maar is het verstandig al bij de eerste weken het te vertellen? Misschien wil je alleen dierbaren, familie en vrienden het vertellen of misschien kies je er juist wel voor iedereen in te lichten? Een keuze die voor iedereen persoonlijk is. Kies waar jij je het beste bij voelt!
 

De eerste 12 weken zijn spannende weken  
 

Ga je gelijk zodra je het weet vertellen dat je zwanger bent, of juist niet? In de eerste 12 weken is het risico het grootst dat er iets mis kan gaan. Eén op de tien vrouwen krijgt te maken met een miskraam in die periode. Uiteraard kunnen helaas de gehele zwangerschap complicaties optreden maar de eerste 12 weken van een zwangerschap zijn wel de meest spannende weken. De groei wordt nauwlettend in de gaten gehouden en de eerste echo's worden in deze weken gemaakt. Het is een bijzondere gebeurtenis die de nodige veranderingen met zich meebrengen. Hoe fijn is het, voordat iedereen het om je heen al weet, dat je samen aan het idee kan wennen en rustig alles op je in kan laten werken? 
 

Zwangerschapskwalen 
 

De eerste weken staan ook bekend om de eerste zwangerschapskwalen. Vermoeidheid, gebrek aan energie, (ochtend)misselijkheid, hoofdpijn, obstipatie, vaker moeten plassen etc. De klachten kunnen als vervelend ervaren worden en zelfs enorme belemmering geven. Op die momenten zit je niet te wachten op goedbedoelde adviezen die iedereen voor je heeft. Daarom kan het fijn zijn het nog niet iedereen te vertellen gedurende de eerste 12 weken. Na 12 weken verdwijnen de klachten meestal vanzelf weer waardoor je weer meer energie krijgt. Hoe leuk is het om te vertellen dat je zwanger bent als je lekker in je vel zit en op en top straalt!?
 

Zwangerschap aankondigen 
 

Wanneer ga je een zwangerschap aankondigen? Het is jouw lijf, jouw baby en jij kiest ervoor wanneer jij er klaar voor bent. Het maakt niet uit, kies wat het beste bij je past en vooral wanneer je het echt zelf wil! Leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent;

-     Lijst de afbeelding van de echo in een geef het cadeau.
-     Pak een zwangerschapstest in en geef het cadeau.
-     Wanneer een tweede kindje op komst is, laat het aanstaande broertje of zusje een shirt met ik word grote broer/zus dragen.
-     Verras mensen met een geboortetaart of geboorte chocolade bij de koffie.
-     Schrijf met een speciale watervaste stift op de bodem van een koffiekopje 'we zijn zwanger' of 'je wordt papa' of 'je wordt oma/opa'. Als de koffie op is, lezen ze de mooie boodschap. 
-     Koop een boekje 'liefste papa, oma of opa' en geef het cadeau, ook zijn er grappig handleiding boekjes te koop voor aanstaande papa's/opa's of oma's. Super leuk! 

 
 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »