60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Hoe creëer je een juiste balans tussen baby en werk

Wanneer je weer aan het werk moet, wordt het allemaal weer anders. Ook dan moet je weer een goed ritme te pakken krijgen. En als je klaar bent met een werkdag, gaat het thuis allemaal weer verder. Hoe creëer je een juiste balans tussen baby en werk? 

Probeer een planning te maken 


Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar probeer een planning te maken. Zowel privé als op je werk. Door een overzichtelijke planning te maken creëer je rust in je hoofd. Zorg dat alles in kaart gebracht wordt zoals het regelen van de opvang, wie haalt wanneer de baby op en waar, hoe ga je het regelenen wanneer de baby ziek is en niet naar de opvang kan, etc. Calculeer ook altijd extra tijd in en wees op je hoede dat het ook allemaal anders kan lopen met een baby. Je kunt nog zo goed plannen en organiseren, je baby is een topper in de boel omgooien. Deal with it! 

Samen sta je sterk 


Je kunt niet altijd alles maar alleen bewerkstelligen. Zorg dat je samen met je partner een goede taakverdeling hebt. Wie doet de afwas, wie ruimt de vuilnis op, wanneer haal je de baby op en wie doet het huishouden? Allemaal dingen die je gewoonweg niet alleen kunt. Zeker niet als je beide werkt. Overleg elke week samen wie wat gaat doen. Schroom ook niet af en toe hulp in te schakelen van je moeder, buurvrouw of vriendin. Daar is nog nooit iemand slechter van geworden en ze doen het graag voor je. Samen sta je sterk!

Niks moet, niksen mag


Pak op tijd je rustmomenten. Zeker wanneer je weer werkt, is het fijn om even niet bereikbaar te zijn. Je moet je eigen tijd goed afbakenen. Door af en toe weer even op te laden, krijg je weer nieuwe positieve energie. Een avondje uit eten met vriendinnen, op tijd naar bed met een goed boek, een nieuwe coupe bij de kapper, een behandeling bij de schoonheidsspecialiste en ga zo maar door. Je verdient het en hebt het zo nu en dan ook echt nodig! Laat je telefoon thuis zodat je door niets en niemand gestoord kan worden. Morgen ben je weer op je werk en kan alles weer besproken worden.

Sta iets eerder op 


De ochtenden zijn altijd een ratrace met een baby! Zorg dat je de avond ervoor alles vast klaarlegt, dat scheelt enorm veel tijd. Tassen klaar, voedingen afgemeten voor de opvang, luiers mee en ga zo maar door. Leg alvast de kleren van iedereen klaar en leg schoenen en jassen in de aanslag. Sta een half uurtje eerder op en je hoeft niet zo te haasten. Heb je even tijd voor jezelf en kun je rustig wakker worden. Niks is vervelender dan de hele ochtend te moeten stressen. Zo heb je ook alle tijd om op tijd op je werk te komen. 

Ga stress uit de weg


Ontspan, relax en maak je niet te druk. Alles loopt zoals het loopt en alles komt altijd weer goed. Door je minder druk te maken ben je minder gestresst waardoor alles veel soepeler verloopt. Tel af en toe tot 10, adem in en adem uit en ga weer door. Ook op je werk. Stress levert je niets op, alleen maar vervelende klachten. Voer je werk uit zoals van je verwacht wordt en wanneer je thuis bent is knuffelen en kusjes geven het allerbelangrijkste! De was, afwas en de tuin wachten echt wel op je. Heb je alle tijd voor als je kleintje in bed ligt. 

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »