60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Het kiezen van een babynaam

Hebben jullie al een idee hoe jullie de baby gaan noemen, wil je de baby naar iemand vernoemen of heb je totaal nog geen idee? Waar let je op bij het kiezen van een babynaam? 

Verschillende babynamen

 

Er zijn ontzettend veel babynamen te bedenken. Misschien heb je al wel een naam in gedachten of wil je je baby vernoemen naar iemand waar je een speciale herinnering aan hebt. Weet je nog niet welke babynaam je gaat kiezen? Dan kun je op verschillende websites inspiratie opdoen. Van Nederlandse babynamen tot aan Arabische, Turkse en andere buitenlandse babynamen. Tegenwoordig zijn buitenlandse babynamen namelijk heel erg hip en trendy. Wees er wel van bewust wanneer je een hippe en trendy babynaam kiest, uit een top 10 bijvoorbeeld, het niet meer zo origineel is en je misschien vaker om je heen gaat horen.  

Waar let je op bij het kiezen van een babynaam?

 

Er zijn heel veel dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van een babynaam. Zijn er al broertjes of zusjes in het gezin? Past de naam bij de naam van jullie andere kindje(s)? Kies je voor een Nederlandse naam of ga je voor een buitenlandse naam? Kies je voor kort en bondig of ga je voor een lange en hippe babynaam? Allemaal vragen waar je misschien niet direct antwoord op hebt. Let bij het kiezen van een babynaam in ieder geval op de volgende punten;

 

 -   Hebben jullie beide een Nederlandse naam? Kies voor je baby ook een Nederlandse naam. 

 -   Past de voornaam bij de achternaam die het kindje heeft?

 -   Past de naam bij de naam van broertjes of zusjes. 

 -   Kies een andere voorletter dan van broertjes of zusjes, i.v.m. post is dit erg handig. Wanneer je dezelfde voorletters hebt, weet je niet direct voor wie de post bedoeld is. 

 -   Kies je voor een naam uit een top 10 babynamen, wees ervan bewust dat je deze naam vaak om je heen gaat horen. Wanneer je voor origineel en uniek gaat is dit niet handig. 

 -   Check, wanneer je kiest voor een buitenlandse naam, wat de betekenis van de naam is om te voorkomen dat de naam een vervelende betekenis heeft. 

 -   Kies een naam die je kindje straks makkelijk kan spellen en schrijven. 

 -   Noem de naam die je bedacht hebt een aantal keren hardop om te kijken of het lekker en goed klinkt bij jullie namen. 

 -   Kies wat bij je past en laat je keuze niet beïnvloeden door anderen. 

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »