Heb je last van kraamtranen? Deze tips kunnen je helpen

 • Geplaatst op
 • Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)
 • 0
Heb je last van kraamtranen? Deze tips kunnen je helpen

Ben je net bevallen van een prachtig kindje, maar kun je je tranen niet bedwingen? Dit worden ook wel kraamtranen genoemd. Soms weet je niet eens waarom je moet huilen, want je hebt toch net een prachtig kindje gekregen, dan wil je toch blij zijn? Dat ben je natuurlijk ook wel, maar komen alle emoties en indrukken er juist uit. Jijzelf en je lichaam moeten ontladen en ja, dan kunnen er tranen vloeien. Hormonen zijn meestal de boosdoeners. Heb je last van kraamtranen? Deze tips kunnen je helpen.

 1. Let it go
  Kraamtranen is niets geks of iets waar je je direct druk over moet maken. Meestal is het maar van tijdelijke aard. Laat die tranen lekker rollen, je hebt ook behoorlijk wat meegemaakt tijdens een bevalling. Het is niet niks. Daar reageert je lichaam en de bijkomende hormonen gewoon op. Probeer de emoties niet te onderdrukken, maar laat die tranen lekker gaan en voel je je er niet schuldig over. Het hoort erbij en het lucht zelfs op!
 2. Knuffelen met je baby
  Knuffelen met je baby is altijd een goed idee en kunnen je tranen drogen. Kijk eens wat een prachtige baby je er voor terug hebt. Dat zijn toch wel een paar tranen waard! Knuffelen doet niet alleen jou goed, je baby wordt er ook lekker rustig en relaxed van.

>>> Tip: Ben je lekker een dagje of avondje thuis zonder plannen? Trek een comfortabele pyjama/huispak aan.

 1. Maak een wandeling
  Heb je het idee dat je erin blijft hangen? Doorbreek de cirkel door frisse lucht te nemen. Maak een wandeling als je hier lichamelijk aan toe bent en misschien juist ook even zonder baby. Pak af en toe je rust en eigen tijd om bij te komen. De papa’s willen ook graag knuffelen met de baby.
 2. Wees lief voor jezelf
  Maak tijd voor jezelf vrij wanneer dit lukt en wees lief voor jezelf. Verwen jezelf met een lekker warm bad of douche, neem een maskertje of lees een boek. Doe dingen waar je blij van wordt en leg jezelf niet te veel druk op en leg de lat niet te hoog. Er komen later weer andere tijden dat het je makkelijker af gaat. Tot die tijd doe je het rustig aan en pas je goed op jezelf. Het is niet egoïstisch, maar pure noodzaak. Want wanneer je lekker in je vel zit, kun je er ook voor je kleintje zijn.

>>> Tip: Shop een mooie set lingerie voor jezelf. Je verdient het!

 1. Praten lucht op
  Heb je geen idee waarom de kraamtranen maar blijven komen? Praat erover met je kraamhulp, je partner, vriendin of een familielid. Het is geen schande, maar juist heel normaal. En het wordt vast herkend als je er met iemand over praat. Heb je het idee dat je je alleen maar ellendiger gaat voelen, je minder geniet of je een extra steuntje in de rug wel kunt gebruiken? Overleg dan even met je huisarts. Daar zijn ze voor.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.