60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Haren verven tijdens de zwangerschap?

Haarverf tegenwoordig niet meer zo schadelijk 

De producten om je haar mee te verven bevatten tegenwoordig niet meer zoveel of zelfs helemaal geen schadelijke stoffen. De stof ammoniak die sommige haarverven bevatten worden als schadelijk gezien. Een kleurshampoo, haarkleur mousse of kleurspray bevatten veel minder of zelfs helemaal geen ammoniak. De (grijs)dekking is meestal minder intensief dan een haarverf met ammoniak maar een prima alternatief tijdens de zwangerschap. 


Wat is waar?

Er zijn geen negatieve effecten van het verven van haren tijdens de zwangerschap bekend, toch lopen de meningen behoorlijk uiteen. Sommige artsen geven het advies je haren niet te verven tijdens de zwangerschap, omdat je de schadelijke stoffen van de verf of vloeistof kunt inademen. Ook attenderen ze erop dat de stoffen in de producten via je hoofdhuid in de bloedbaan terecht komen, maar tegenwoordig mogen cosmeticabedrijven geen producten meer gebruiken die in je hoofdhuid trekken. Je kunt er ook voor kiezen om alleen highlights te laten zetten, de verf wordt niet direct op de hoofdhuid aangebracht en je bereikt toch een mooi resultaat. 


Geen blondering 

Gebruik geen blondering tijdens de zwangerschap! Blondering bevat een hoge concentratie waterstofperoxide, dat kan schadelijk zijn voor de zwangerschap wanneer je de dampen inademt. Je haar laten blonderen met een lagere hoeveelheid waterstofperoxide? Nee, gebruik liever geen blondering! 


Hormonen veranderen 

Hormonen veranderen tijdens de zwangerschap. Je reukvermogen kan daardoor ook veranderen. De stoffen die in producten zitten waarmee je haar verft kunnen ervoor zorgen dat je misselijk wordt van de geur tijdens de zwangerschap. Ook je huid kan veranderen tijdens de zwangerschap. Je kunt ineens allergisch reageren op een bepaalde stof waar je eerder geen last van had. Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je zit wanneer je je haren verft. 


Haarstructuur verandert 

De haarstructuur verandert ook tijdens de zwangerschap. Het haar kan voller, futloos, droger, vetter of juist dunner worden. Ook krijg je soms te maken met haaruitval. Het kan zijn dat haarverf anders uitpakt dan je verwacht had. De hormonen zorgen ervoor dat je haar verandert van structuur. De kleur kan lichter worden of juist meer kleur opzuigen en veel donkerder uitpakken. Je kunt altijd eerst testen op een plukje om te zien hoe je haar reageert en een verfbehandeling uitpakt. Je hoofdhuid kan eveneens veranderen. Het kan droger en/of schilferiger worden of juist het tegenovergestelde, je kan een vette hoofdhuid krijgen. Overleg altijd even met je kapper voor een goed advies.


Ga voor safe

Haarverf is op zich niet schadelijk voor de zwangerschap. Het komt niet in de bloedbaan terecht, maar het kan wel een allergische reactie geven op je huid/hoofdhuid. Wanneer je geen enkel risico wilt lopen, ga dan voor safe en kleur je haar tijdens de zwangerschap gewoonweg niet. Je kunt na de zwangerschap weer helemaal losgaan met een leuk kleurtje. Knip een leuk model in je haar en je ziet er stralend uit. Ga je toch je haar kleuren, vraag je kapper om advies en kies dan voor een uitwisbare kleurspray, mousse of kleuring. Ventilatie tijdens het kleuren is altijd zeer belangrijk! 


Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »