60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

Gevaren van autorijden tijdens de zwangerschap

Daarentegen wordt er weinig gesproken over de gevaren van het rijden tijdens de zwangerschap.

Een onderzoek dat werd gepubliceerd in de Canadian Medical Association Journal (CMAJ), onder leiding van Dr. Donald Redelmeier, laat zien dat er een significant risico voor zwangere vrouwen bestaat om serieuze verwondingen op te lopen tijdens het autorijden.
 

De resultaten uit het onderzoek zijn enorm indrukwekkend. Zeker wanneer Dr. Redelmeier constateert dat gemiddeld één van de vijftig vrouwen een verkeersongeluk heeft gehad tijdens de zwangerschap.
 

BeSafe heeft daarom een gordel speciaal voor zwangere vrouwen gecreëerd. Deze uitvinding vermindert het gevaar voor beschadiging van de foetus met 53%.
 

BeSafe autogordel

Het hebben van een kind is helaas niet goedkoop en de gordel van BeSafe staat daarom wellicht niet bovenaan het lijstje. Bovendien kan ook de standaard gordel gebruikt worden, mits op de juiste manier:

  1. Het diagonale deel van de gordel komt over de borst en schouders, boven de buik en weg van de nek
  2. Heupgedeelte van de autogordel onder de buik en zo laag mogelijk over de bekken
  3. Gebruik de drie aansluitingspunten van de autogordel
  4. Verstel de gordel zodanig dat het comfortabel aan het lichaam sluit
  5. Verstel de autostoel en rugleuning voor een comfortabele zithouding. Houd de rug zo recht mogelijk en zorg voor een goed zicht op de weg
  6. Verstel de hoofdsteun zodanig dat het de nek en het hoofd beschermt

Wat leidt tot ongelukken?


Uit onderzoek is gebleken dat de volgende vier factoren de hoofdoorzaken zijn voor ongelukken tijdens de zwangerschap:
  • Misselijkheid
  • Vermoeidheid
  • Slapeloosheid
  • Afleiding

Deze factoren kunnen op iedereen een invloed hebben. Echter het feit dat een vrouw zwanger is verhoogt de kans op één van deze symptomen. Dit betekent niet dat zwangere vrouwen geen auto mogen rijden of zich hier druk over moeten maken.
 

Lieke voegt hier aan toe dat het risico dat zwangere vrouwen lopen tijdens het autorijden ‘’hetzelfde is als dat van iemand die medicatie neemt, wees voorzichtig. Wees bewust van hoe u zich voelt en wanneer u pijn ervaart is het beter niet achter het stuur te gaan’’.
 

Zwangere vrouwen achter het stuur vormen overigens geen gevaar voor andere weggebruikers. Verder moet het aantal onderzoeken over dit onderwerp zwangere vrouwen niet afschrikken auto te rijden, maar des te meer benadrukken om veilig te rijden tijdens de zwangerschap.
 

Volgens een onderzoek verricht door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde behoren verkeersongelukken vaak tot één van de belangrijkste oorzaken van buiktrauma’s tijdens de zwangerschap.
 

Hieronder ziet u een gedetailleerde guide met alle aspecten waar men rekening mee moet houden wanneer men autorijdt tijdens de zwangerschap:

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »