60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Eerste signalen van een zwangerschap

Sommige zwangere vrouwen voelen allerlei dingen gebeuren met hun lichaam maar sommige hebben ook totaal geen signalen die duiden op een zwangerschap. Bizar eigenlijk. Wat zijn de eerste signalen van een zwangerschap? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!
 

Uitblijven van de menstruatie


Een van de eerste signalen van een zwangerschap is het uitblijven van de menstruatie. Maar soms blijft de menstruatie ook uit door bijvoorbeeld stress, verandering van hormoonhuishouding, ziekte of andere lichamelijke veranderingen. Je kan er dus niet 100% vanuit gaan dat wanneer de menstruatie uitblijft je ook daadwerkelijk zwanger bent. Test daarom altijd met een zwangerschapstest om uit te sluiten of het echt zo is. 
 

Misselijkheid 


Bij veel vrouwen worden vlagen van misselijkheid in het begin van de zwangerschap als duidelijke signalen opgevangen. Meestal komt de misselijkheid in de ochtend voor maar kan ook op andere momenten van de dag aanwezig zijn. Soms wil het helpen als je even iets luchtigs eet. Eet ook gedurende de hele dag door kleine porties om misselijkheid te voorkomen. Meestal verdwijnt het ook vanzelf weer na een aantal weken/maanden. In sommige gevallen blijft de misselijkheid de gehele zwangerschap aanwezig. Uiteraard kan het zijn dat de misselijkheid een andere reactie van het lichaam betekent. Slecht eetpatroon, stress, zenuwen of andere lichamelijke veranderingen kunnen ook misselijkheid veroorzaken. 
 

Vaker plassen 


Gedurende je zwangerschap merk je dat je steeds vaker naar het toilet moet. Logisch wat je baarmoeder drukt op je blaas. Maar ook aan het begin van je zwangerschap kan het vaker plassen al een teken aan de wand zijn. Door de hormonale veranderingen in je lichaam ontstaat vaker plassen. Niks ernstigs natuurlijk. Ga altijd, zodra je aandrang voelt, op tijd naar het toilet en zorg dat je voldoende tijd neemt om goed uit te plassen. Bij het ophouden of niet goed uitplassen is de kans op een blaasontsteking groter. 
 

Grote en gevoelige borsten 
 

Door de verandering van je lichaam veranderen je borsten ook mee. Meestal worden ze één tot meerdere cupmaten groter. Ook zijn ze vaak gevoeliger. De borsten zijn zich aan het voorbereiden op de komst van het kindje. Het kan gedurende de hele zwangerschap aanwezig zijn en zelfs tot na de bevalling. Het is een normale verandering van het lichaam. Meestal verdwijnt de gevoeligheid en de grootte van de borsten vanzelf weer na enige tijd. Een meegroeiende zwangerschapsbeha is absoluut aan te raden, de beha groeit met je borsten mee. Zo hoef je niet bij elke verandering van cupmaat een andere beha te kopen.
 

Vermoeidheid 


Vermoeidheid is ook een eerste signaal dat kan duiden op een zwangerschap. Je lichaam verandert en je gaat je energie anders gebruiken. Dat geeft een enorm vermoeid gevoel met soms lusteloosheid en een gebrek aan  energie. Meestal verandert het na een aantal weken/maanden vanzelf. De energie komt weer terug na een aantal maanden. Meestal na de 12e week wordt het beter. Zorg voor voldoende vitamines, mineralen, beweging en slaap. Dat houdt je energie enigszins op peil! 

 

Uiteraard geldt voor alle bovengenoemde signalen dat het ook veroorzaakt kan worden door andere lichamelijke klachten en veranderingen. Sluit een daadwerkelijke zwangerschap daarom altijd uit met een zwangerschapstest! 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »