60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Dit zijn de voordelen van wasbare zoogcompressen

Ben je net bevallen van je kindje? Dan kan er af en toe een beetje melkvocht uit je tepel komen. Dat is niets geks, maar soms wel vervelend. Je wilt liever niet rondlopen met twee natte plekken op je kleding, toch?

Zoogcompressen bieden uitkomst. Maar wist je dat er naast wegwerp ook wasbare zoogcompressen verkrijgbaar zijn? We gaan het je uitleggen. Dit zijn de voordelen van wasbare zoogcompressen.

 

Wat zijn zoogcompressen?

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd kunnen je borsten gaan lekken na de bevalling en wanneer je borstvoeding geeft. De hormonen zijn de aanstichters van dit verhaal. Zoogcompressen zijn ronde of ovale compressen gemaakt van verschillende materialen die ervoor zorgen dat het vocht uit je tepels wordt opgenomen en geabsorbeerd, zodat je ondergoed en kleding droog blijft.

 

Tip: haal de zoogcompressen in huis voordat je gaat bevallen en zorg dat je meerdere setjes koopt, zodat je voldoende voorraad hebt als er bijvoorbeeld een setje in de wasmachine ligt. Je moet ze toch meerdere keren per dag verwisselen.

 

Welke soorten zoogcompressen zijn er?

Je kunt wegwerp zoocompressen kopen die je steeds verwisseld en opnieuw koopt, maar je kunt ook kiezen voor de wasbare variant. Wegwerp varianten zijn relatief goedkoop en gemaakt van een zachte absorberende stof. Nadeel is dat ze slecht zijn voor het milieu en uiteindelijk ook minder fijn voor je portemonnee.

 

Voordelen van wasbare zoogcompressen

We hebben al een aantal voordelen genoemd in dit artikel, maar er zijn nog meer voordelen te bespeuren. We zetten alle voordelen van wasbare zoogcompressen voor je op een rijtje.

 

  • Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de wegwerp variant.
  • Wasbare zoogcompressen gaan langer mee, dus zijn duurzamer in gebruik.
  • Zijn zacht voor de huid en leveren vaak minder huidirritaties op.
  • Je hoeft ze niet apart te wassen en kunt ze bij de andere was in de wasmachine wassen.
  • Ze zijn een stuk dunner, waardoor het minder opvalt onder je kleding.
  • Op de langere termijn zijn de wasbare voordeliger.

 

Wasbare zoogcompressen kopen

Je kunt heel eenvoudig online wasbare zoogcompressen kopen. Wij hebben een ruim assortiment voor je en je kunt ze gewoon vanuit je luie stoel online shoppen.

 

  • Wasbare zoogcompressen van katoen. De zoogcompressen zijn huidvriendelijk en goed absorberend.
  • Zoogcompressen gemaakt van bamboo microfiber.Het bamboo microfiber is zowel antibacterieel als antimicrobieel. De zoogcompressen zijn huidvriendelijk en goed absorberend.
  • Extra absorberende zoogcompressen. Deze nemen meer vocht op dan andere zoogcompressen en zijn ideaal voor de nacht, wanneer je een dagje weg gaat of wanneer je last hebt van een sterke toeschietreflex.
  • Zoogcompressen met windblokker. Deze beschermen de borsten tegen blootstelling aan wind en kou, dankzij een ingebouwd winddicht membraan. De binnenkant is gemaakt van zacht fleece, het fleece aan de buitenkant en het winddichte materiaal zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. 

 

Ben jij na het lezen van dit artikel team wegwerp of team wasbaar? Wij zijn benieuwd!

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »