60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

De 5 meest gemaakte fouten bij het dragen van een zwangerschapsbeha

Je zult dan ook merken dat het vinden van de juiste zwangerschapsbeha niet altijd even makkelijk is. Je lijf is volop aan het veranderen en bijna al je maten dus ook. De verkeerde zwangerschapsbeha dragen is niet alleen erg oncomfortabel, maar kan ook leiden tot diverse ongemakken en zelfs ontstekingen.

 

In ons gratis e-book welke binnenkort te downloaden zal zijn belichten we alle vragen die je kunt hebben bij het kiezen van de juiste zwangerschapsbeha of voedingsbeha erg uitgebreid.
Maar om je alvast op weg te helpen zetten we hier de 5 meest gemaakte fouten voor je op een rijtje (zodat jij ze hopelijk niet maakt!)

 

De verkeerde omvangmaat

 

Veel vrouwen kopen een verkeerde omvangmaat. Let bij het passen van je beha op het volgende:

  • De rugband moet comfortabel zitten op je rug. Als de omvang van de beha te klein is snijd de band in je rug en staat deze te gespannen. Dit zit niet lekker en beperkt je in je bewegingen. Je hebt dan een grotere omvang nodig.
  • De rugband mag niet omhoog kruipen als je je armen in de lucht steekt. Gebeurt dit toch, kijk of je de beha anders kunt afstellen. Als dit niet mogelijk is, heb je een kleinere omvang nodig.

Een goede zwangerschapsbeha heeft meerdere haakjes zodat deze tijdens je zwangerschap mee kan groeien met je omvang.

 

Verkeerde cupmaat

 

Je zult er van versteld staan hoeveel vrouwen niet hun juiste cupmaat weten. Je borsten zijn sowieso aan verandering onderhevig, maar als je zwanger bent al helemaal! De cup van je beha moet je borst goed bedekken. Als de cup rimpelt is de cupmaat te groot. Als je borst aan de zij- en/of bovenkant uit de cup puilt is de cupmaat te klein. Om de juiste cupmaat te bepalen is het wijs om jezelf goed op te laten (!!) meten. Wanneer iemand je helpt bij het meten krijg je het meest nauwkeurige resultaat.

 

Onvoldoende steun uit de rugband

 

Een “gewone” beha kopen met minder dan 4 haakjes is tijdens je zwangerschap af te raden. Deze kan dan niet met je meegroeien en biedt onvoldoende steun tijdens de borstvoeding

 

Schouderbandjes

 

Schouderbandjes zijn erg belangrijk omdat juist deze zorgen voor het ondersteunen van je borsten. Snijden de bandjes in je schouders, dan is het goed mogelijk dat je een kleinere omvangsmaat nodig hebt zodat de rugband je meer steun kan bieden.

 

Tweedehandsjes

 

We weten het allemaal, baby’s zijn duur. Dus hoe fijn is het dan als je van je zus of een goede vriendin of zelfs via Marktplaats wat spulletjes krijgt of voordelig aan kunt schaffen? Maar pas daar heel goed mee op bij een zwangerschapsbeha. Ten eerste moet je maar net het geluk hebben dezelfde maat te hebben als je vriendin. Daarnaast worden zwangerschapsbeha’s vaak intensiever gedragen dan een gewone beha en is de kans dan ook groot dat deze je niet meer voldoende steun geven.

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »