Tips om hooikoorts te verlichten tijdens de zwangerschap

  • Geplaatst op
  • Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)
  • Geplaatst in Zwanger, Zwangerschap
Tips om hooikoorts te verlichten tijdens de zwangerschap

Het is weer zover, hooikoorts. Het voorjaar en de zomer zijn een heerlijke tijd, maar de pollen die rondvliegen zijn minder fijn! Er zijn genoeg medicijnen om hooikoorts te verlichten

maar wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft mag je deze medicijnen helaas niet altijd gebruiken. Met deze (natuurlijke) tips kun je hooikoorts verlichten en verminderen tijdens de zwangerschap. Succes!

Smeer met vaseline 


Smeer regelmatig de binnenkant van je neusvleugels in met vaseline. Dit voorkomt dat pollen je neus binnendringen en een allergische reactie en niesbuien kunnen veroorzaken. 

Honing van de imker 


Honing van de imker is een van de natuurlijke middelen om klachten van hooikoorts te verlichten en verminderen. Door het eten van honing word je immuun voor de pollen die in de lucht zwerven. Elke dag een 

Quercetine-rijk voedsel 


Wanneer je quercetine-rijk voedsel eet heb je veel minder histamine in je bloedbaan. Quercetine is een flavonoïde die allergische reacties van pollen verminderd.  Quercetine zit in uien, bosbessen, bladgroente, bonen, boerenkool en appels. 

Drinken en stomen 


Om de allergiesymptomen van hooikoorts te verlichten kun je een kopje kamillethee drinken. Dat werkt lekker verzachtend. Je kunt ook stomen met kamillethee. Vul een grote bak met kokend water en voeg (verse) kamillethee toe. Doe een handdoek over je hoofd en ga lekker een paar minuutjes onder de handdoek met je gezicht boven de kom met water. Dit geeft rust en verlichting aan je hoofd en neus. 

Ramen en deuren dicht 


Het is misschien wat vervelend en warm, maar wanneer je ramen en deuren dicht doet, worden pollen zoveel mogelijk buiten gehouden. De kans op inademing van pollen en de bijbehorende allergische reacties is hierdoor een stuk kleiner. 

Draag een zonnebril 


Zeker wanneer je last hebt van rode en jeukende ogen is het raadzaam om een zonnebril te dragen tijdens het hooikoorts seizoen. Zo bescherm je je ogen en krijgen pollen minder snel de kans een irritatie te veroorzaken. Heb je last van jeukende, rode en gezwollen ogen, leg er een koud nat washandje op om klachten, zwelling en jeuk te verlichten. 

Was je kleding en beddengoed wat vaker


Pollen hechten zich aan kleding. Was daarom dagelijks je kleding tijdens het pollen seizoen. Ook is het raadzaam beddengoed iets vaker te wassen, zeker wanneer ramen en deuren open staan.