60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Bakerpraatjes tijdens de zwangerschap

Draag je het hoog, dan wordt het een jongen, draag je het laag dan wordt het vast een meisje. Striae... ohh dan moet je flink sporten en je lichaam goed insmeren met lotion of olie. Heb je zin in zoet i.p.v. hartig nou dan komt de baby eerder hoor! Bakerpraatjes... ze zijn voor velen niet geheel onbekend en soms zelfs bloedirritant. Wat moet je ermee? Gewoon lekker niks en afwachten wat het wordt en genieten van je zwangerschap! 
 

Voorbeelden van bakerpraatjes 
 

Gezond eten in combinatie met voldoende beweging gaat striae tegen. NEE helaas, er zijn geen aanwijsbare resultaten. Gezond eten en voldoende beweging is natuurlijk wel goed voor het lichaam. 
 

Striae verdwijnt als sneeuw voor de zon met een speciale striaecrème, olie of lotion. NEE helaas niet, wel heeft olie een heel klein effect bij dagelijks gebruik in combinatie met een massage van 15 minuten maar helemaal verdwijnen zal het nooit. 
 

Met voedingsmiddelen kan je het geslacht van je baby bepalen. NEE gelukkig niet! Stel je voor zeg!! 
 

Ananas is slecht voor de zwangerschap en wekt de bevalling op. NEE, ananas is heerlijk en juist gezond tijdens de zwangerschap, ananas wekt geen bevalling op. Ananas zit vol vitamine, mineralen, enzymen en vezels. Dus je kan gerust ananas eten tijdens de zwangerschap! 
 

Alle baby's hebben blauwe ogen! NEE, blanke baby's hebben vaak blauwe of grijze ogen doordat de melanine nog niet helemaal ontwikkeld is. Bij baby's van ouders met een donkere huidskleur is het vaak wel ontwikkeld en zijn de ogen vaak donkergrijs of bruin. 
 

Heb je last van koude voeten, dan krijg je vast een jongen. NEE, dit is ook niet wetenschappelijk bewezen! 
 

Drink bitter lemon voor een voorspoedige bevalling. NEE, jammer genoeg niet! Anders had niemand problemen tijdens de bevalling! 
 

En zo zijn er nog tal aan bakerpraatjes! Stiekem zijn ze erg leuk om te lezen, ook al wil je ze niet altijd horen. 
 

Dr. Deborah Alfarez is medisch bioloog en moeder van twee kinderen. Ze heeft onderzoek gedaan naar feiten en fabels rondom de zwangerschap en geboorte van een baby. Ze heeft het boek "Hoe zit het nu echt?" uitgebracht en is super leuk om te lezen! Op een leuke luchtige en reële manier zet ze de fabels en feiten op een rijtje. 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »