60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

Autorijden tijdens de zwangerschap?

Zorg dat je comfortabel kunt zitten, veilig de weg op gaat en dat je goed verzekerd bent. We hebben een aantal tips voor je wanneer je gaat autorijden tijdens de zwangerschap. 

 

Zorg dat je comfortabel zit  

 

Wanneer je de weg op gaat, is het wel prettig om lekker comfortabel in de auto te zitten. Neem desnoods een kussentje mee voor in je rug en draag lekkere comfy kleding die niet knelt of in de weg zit. Zo ga je comfortabel de weg op. 

 

Neem eten en drinken mee

 

Het is altijd prettig om wat te eten en drinken bij je te hebben wanneer je de weg op gaat. Zeker wanneer je in de file komt en niet direct in de buurt van een benzinepomp bent. Neem bijvoorbeeld een flesje water mee en een stuk fruit, een boterham met kaas of crackertjes. Ideaal om je vocht- en zoutgehalte op peil te houden.

TIP: neem verdeeld over de dag wat te eten, zo voorkom je energiedipjes.

 

Stop wat vaker om de benen te strekken

 

Naarmate je buik dikker wordt, kan het autorijden steeds minder comfortabel worden. Stop daarom wat vaker om de benen te strekken wanneer je lange autoritten hebt. Hiermee houd je de bloedsomloop goed op peil en bovendien is het ook lekker om af en toe even een luchtje te scheppen.

 

Autogordel dragen tijdens de zwangerschap

 

Je moet altijd een autogordel dragen, ook tijdens de zwangerschap. Zorg er wel voor dat je het heupgedeelte van de autogordel zo laag mogelijk onder je buik doet. Stel dat je een ongeluk krijgt, dan dient het vruchtwater in je buik als stootkussen en bescherming voor je baby. Draag je de gordel op je buik, dan komt een eventuele klap hard aan op je buik. Voorkom dit door de gordel zo laag mogelijk onder je buik te dragen. 

 

Ben je goed verzekerd? 

 

Uiteraard is het altijd belangrijk om een goede autoverzekering te hebben. Maar misschien is dit juist nog even een goed moment om eens te kijken naar je autoverzekering. Check hoe je verzekerd bent, of inzittenden zijn verzekerd en of er schade wordt vergoed die inzittenden lijden bij een ongeval. Ga veilig en goed verzekerd de weg op. 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »