60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Antidepressiva tijdens de zwangerschap is niet zonder risico's

De zorgen, angsten en vragen die je hebt kunnen soms vervelende gevoelens oproepen. Dat hoort erbij en is echt niet erg, tenzij de gevoelens je zwangerschap en je leven zo beheersen dat je er nachten van wakker ligt en je er vervelende blijvende klachten van krijgt. Maar pas op met het gebruik van antidepressiva! Antidepressiva tijdens de zwangerschap is niet zonder risico's! 

Veel mensen gebruiken antidepressiva 


Er zijn ontzettend veel mensen die het gebruiken. Antidepressiva. In een tijd waar de lat hoog ligt en de verwachtingen nog hoger liggen is het soms moeilijk alles bij te benen. Uitputting, vermoeidheid, lusteloosheid, verminderde eetlust etc. komen daarbij om de hoek kijken. Zijn de klachten van korte duur dan is er niks aan de hand, doe een stapje terug en wees op je hoede van je valkuilen. Bij langdurige klachten kan de huisarts je antidepressiva voorschrijven. Maar wees ervan bewust dat antidepressiva tijdens de zwangerschap niet zonder risico's is.  

Gevaarlijk tijdens de zwangerschap 


Antidepressiva kan tijdens de zwangerschap gevaarlijk zijn. Het kan grote schade bij de gezondheid van de baby aanrichten. Zwangere vrouwen die de eerste drie maanden van de zwangerschap antidepressiva slikken vergroten het risico op geboorteafwijkingen. Slik je antidepressiva in de vierde tot en met de negende maand van de zwangerschap vergroot het de kans op een kindje met autisme. Vrouwen die de eerste drie maanden van de zwangerschap antidepressiva slikken hebben 23 procent meer kans een kindje te krijgen met ernstige aangeboren afwijkingen en 28 procent meer kans op het krijgen van een kindje met een ernstige hartafwijking. 

Maak je problemen bespreekbaar


Heb je last van terugkerende stemmingswisselingen en vervelende gevoelens tijdens je zwangerschap? Raadpleeg een arts en maak je problemen bespreekbaar. Wees voorzichtig met het gebruik van antidepressiva en overleg met een arts wat de alternatieven zijn. Ga niet zelf experimenteren!

Bron Healthwatch 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »