60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Alternatieve ideeën voor kraamcadeau's

Of je wordt overladen met knuffels en ander speelgoed waarvan je niet weet waar je het moet laten. Uiteraard mag je een gegeven paard niet in de bek kijken! Maar het is ook zonde wanneer je de spulletjes niet gaat gebruiken, omdat je ze niet mooi vindt of gewoonweg omdat je minimalistisch bent ingesteld. Je kunt het ook anders aanpakken. Wij zetten alternatieve ideeën voor kraamcadeau's voor je op een rijtje. 

 

Een envelop is altijd een goed idee

 

Enveloppen zijn altijd leuk! Je kunt, zeker wanneer je een kraamfeest geeft best een envelop met geld vragen. Zo kun je alle enveloppen bij elkaar doen om bijvoorbeeld een mooie kinderstoel aan te schaffen of wat dacht je van een mooie wandelwagen. Waarschijnlijk is iedereen juist blij met het idee, want smaken verschillen nou eenmaal en het is soms best lastig een mooi kraamcadeau te scoren. En hoe leuk is het wanneer je een mooie foto kunt sturen om de gasten te bedanken als de baby in de kinderstoel of wandelwagen zit. Wedden dat ze het fantastisch vinden!?

 

Vraag niet-materiële kraamcadeautjes 

 

Dat klinkt misschien wat gek, maar dat is het echt niet. Je kunt heel goed niet-materiële kraamcadeautjes vragen waar je echt iets aan hebt. Vraag bijvoorbeeld een cadeaubon van een winkel waar jij graag komt. Dat kan zijn voor jezelf, maar ook voor de baby. Het kan ook een algemene cadeaubon zijn die je bij verschillende winkels kunt inwisselen. Heb je nu misschien nog niets nodig, dan komt het later wel van pas als de baby groter is. Je kunt ook een oppas-tegoedbon vragen aan je familie. Ideaal wanneer je even een keer weg moet en je een beroep wilt doen op je familie. Of wat dacht je van hulp in de huishouding of bij de boodschappen? Het is ook leuk om de eerste centjes voor je baby te vragen voor in de spaarpot. Een leuk en lief gebaar hoef je niet altijd in cadeau's uit te drukken! 

 

Schenken aan een goed doel 

 

Ben je niet zo van de cadeau's en wil je liever andere kindjes blij maken die het harder nodig hebben dan jouw kindje? Dan is geld of cadeau's schenken aan een goed doel ook een mooi alternatief. Het komt goed terecht en het geeft jou een goed gevoel. Er zijn diverse mooie en goede doelen die hier superblij mee zijn. 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »