60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

8 Dingen die je niet wilt horen tijdens je zwangerschap

En dan hebben we het nog niet eens over al die dingen die worden geroepen wat je allemaal wel en niet moet doen tijdens de zwangerschap, bevalling en alles wat daarna komt. Bereid je vast voor op deze 8 dingen die je niet wilt horen tijdens je zwangerschap.


1. Zo, jij bent dik geworden


En bedankt! Je voelt de kilo's elke dag een beetje meer worden en het zit je dan ook flink in de weg. Je bent aan het bedenken hoe je het er straks na de bevalling weer af kunt krijgen en dan zegt iemand; ''Zo, jij bent dik geworden!" Werkt echt lekker mee!


2. Geniet er maar van nu het nog kan


Hoezo, nu het nog kan? Je bent gigantisch nieuwsgierig naar jullie wondertje en hebben onwijs veel zin in het nieuwe avontuur. Jullie zijn er klaar voor en hebben er zin in, het genieten kan dan juist beginnen!


3. Neem je wel voldoende rust?


Mensen om je heen zijn natuurlijk gek met je en hebben het beste met jou en je baby voor. Ze zijn bang dat je te veel doet en te hard van stapel loopt, dat je niet voldoende rust pakt en aan jezelf denkt. Maar dat zinnetje kun je soms gewoon niet meer aanhoren. Laat me met rust!!!!


4. Blijf maar zitten, ik doe het wel even


Hey, superlief natuurlijk maar er mankeert jou niets! Je wilt niet continu betutteld worden alsof je niets meer kunt. Beweging is goed voor je en je wilt gewoon lekker je eigen gang kunnen gaan zonder dat iedereen denkt dat je niets meer kunt. Wees eerlijk, soms is het fijn om even te kunnen blijven zitten. Maar soms kun je het ook echt niet meer aanhoren!


5. Horrorverhalen over de bevalling


Ook deze zijn je vast niet onbekend! Al die goedbedoelde adviezen over bevallingen en alles wat daarbij komt kijken. De meest verschrikkelijke bevallingsverhalen komen op de proppen en de meest briljante adviezen vliegen je om de oren. Daar heb je echt wat aan, not!


6. Borstvoeding is veel beter hoor


Ook zo'n dingetje waar je haren rechtop van kunnen gaan staan. Mensen die zich bemoeien met het geven van borstvoeding omdat dat gewoon veel beter en gezonder is. Ze hebben een puntje, maar als jij kiest voor flesvoeding moet dat geen hele discussies op gang brengen. Het is jouw keus en basta!


7. Hoeveel uur ga je straks werken?


Of je nu zegt dat je niet meer gaat werken of juist fulltime aan de slag gaat, mensen vinden er altijd wat van. Zeg je dat je voor je kleintje wilt gaat zorgen en niet meer wilt gaan werken zeggen ze; ''oh jeetje zal je dat wel doen, je wereld wordt dan wel heel klein." En wanneer je zegt dat je lekker volle bak gaat werken zeggen ze; ''oh echt, zoveel!?''


8. Waar gaat de baby heen als je gaat werken?


Dit is het volgende punt wat mensen vragen wanneer je weer lekker gaat werken. Waar gaat de baby heen als je weer gaat werken? Als je zegt dat ze naar familie gaan, worden ze enthousiast, maar oh jee... als je zegt dat ze alle tijd bij de kinderopvang vertoeven, zijn ze ineens minder enthousiast.


Anyway... doe ten alle tijden wat jullie prettig vinden en waar jullie je goed bij voelen. Wat een ander ook zegt of denkt, dat doen ze toch wel.

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »