60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

6 dingen die je emotioneel maken tijdens de zwangerschap

Het kan voor jezelf wel heel vervelend zijn als je overal om moet huilen. Maar hey, het hoort erbij hoor, no worries! 6 dingen die je emotioneel maken tijdens je zwangerschap. 

 

1. Hormonen

 

Met stip op nummer 1, de hormonen! De zwangerschapshormonen gieren door je lijf en zorgen voor allemaal vervelende toestanden terwijl jij er zelf weinig of zelfs geen grip op hebt. Het is zoals het is, deal with it! De hormonen horen er nou eenmaal bij en laten je zo af en toe merken dat ze er echt zijn. Soms is er gewoonweg geen aanleiding om te huilen, maar gebeurt het toch. Dank hormonen! 

 

2. Zielige film

 

Pak de tissues maar bij de hand bij het zien van een zielige film, want de waterlanders rollen vanzelf over je wangen. Zelfs bij het zien van een zielige reclame kun je de tranen misschien niet bedwingen. So what!?

 

3. Jezelf compleet in de weg zitten

 

Er zitten van die dagen tussen dat je het even allemaal niet meer weet. Het lukt allemaal even niet, je voelt je niet mooi en zit niet lekker in je vel. Hoppa... daar komen de waterdruppeltjes weer. Het enige wat helpt is gewoonweg lekker een potje janken. Ga op tijd je bed in, dat geeft je de volgende dag extra energie om weer door te kunnen. 

 

4. Slapen wat is dat?

 

Soms kun je ook verdomde emotioneel worden wanneer je niet in slaap kunt komen, wanneer je wakker wordt en niet meer kunt inslapen of wanneer je gewoonweg niet meer kunt uitslapen maar om 5/6 uur in de ochtend wakker wordt. Help... je wil slapen! Wanneer je veel last hebt van slaaptekort, word je ook emotioneler. Probeer eventueel overdag je rust en slaapje te pakken. Niet te lang, want anders heb je in de avond weer een probleem. Succes! 

 

5. Een lief gebaar

 

De traantjes bedwingen wanneer iemand een lief gebaar geeft is best lastig. Een mooie bos bloemen, een lief kaartje of gewoon een dikke knuffel kunnen je emotioneel maken, maar gelukkig daarna ook weer een flinke boost geven. 

 

6. Kleding past niet meer

 

Ohh no... je kleding past niet meer! Je lievelingsbroek past niet meer en de jurk waar je zo gehecht aan bent kan niet meer dicht. Je bent toe aan zwangerschapskleding. Erg? Nee joh, natuurlijk niet. Iedereen mag toch zien dat je zwanger bent? Toch is het weer zo'n mijlpaal waarvan je hoopt het nog lang uit te stellen. Een hele nieuwe garderobe aanschaffen is leuk, maar voelt toch anders als het maar tijdelijk te dragen is. Heb je een beeld van ruime zwangerschapsbroeken en wijde shirts? Gelukkig is de tijd van hobbezakken en tenten helemaal voorbij. Dus weg met die dikke tranen, ga lekker shoppen! 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »