60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

4 Tips waarop je moet letten bij het inrichten van een babykamer

Heb je al enig idee voor welke babykamer jullie gaan en hoe jullie de babykamer gaan inrichten? Er zijn wel een aantal belangrijke en veilige tips waarop je moet letten bij het inrichten van een babykamer. Ga ze langs en vink ze af!


1. Babykamer meubels


Veiligheid staat altijd voorop. Je kindje ligt de meeste uren van de dag in zijn of haar bedje, dus het is een must dat de babykamer meubels veilig zijn. Bekijk of de meubels gemaakt zijn van stevig materiaal en check of er geen splinters los kunnen laten en bekijk goed of er geen verf afbladdert. Zeker wanneer je een tweedehands babykamer koopt, is het wel zo fijn als het in goede staat is. Of je moet eventueel zelf aan de slag willen om het stevig en veilig te maken. Kijk ook of de lattenbodem stevig genoeg is en of het matrasje voldoende kan ventileren.


2. Babykamer inrichting


Niet alleen de meubels zijn belangrijk om te checken op veiligheid, ook de inrichting van de meubels is belangrijk. Zet het babybedje bijvoorbeeld niet te dicht bij de gordijnen. Hierin kunnen baby’s verstrikt raken, waardoor verstikking op de loer ligt. Pas ook op met verwarmingsbuizen die heet kunnen worden en waaraan ze zich kunnen verbranden. Zorg dat het bedje niet in de volle zon staat en je eventueel zonwerende gordijnen gebruikt om de temperatuur constant te houden in de babykamer. Ventileer goed door roosters in ramen open te zetten of de ramen op een kiertje in het slot vast te zetten. Vergeet ook niet het het babybedje laag op te maken, zodat je baby niet onder de dekens terecht kan komen. En last but nog least: kijk uit met stopcontacten in de buurt en dek ze af met speciale beschermers.


3. Babykamer accessoires


Uiteraard mogen toffe accessoires om de babykamer mee in te richten niet ontbreken. Check goed of de accessoires die je wilt gaan gebruiken, veilig zijn. Liggen ze niet te dicht binnen handbereik voor je baby. Kunnen er geen accessoires in het bedje vallen, pas goed op met knuffels en poppen i.v.m. verstikkingsgevaar en kijk of oogjes en andere dingen los kunnen komen te zitten die bijvoorbeeld in de mond kunnen belanden. Berg accessoires goed op en bekijk vooraf of ze veilig genoeg zijn voor je baby.


4. Relaxte sfeer


Uiteraard mag je ook even aan jezelf denken als het gaat om de babykamer. Je bent namelijk, zeker in het begin, vaak te vinden op de babykamer. Maak er een fijne en comfortabele babykamer van met een relaxte sfeer. Fijn voor je kindje en fijn voor jou. Zeker wanneer je er in het begin nog vaak ’s nachts uit moet, is het fijn als je in een rustige en relaxte sfeer komt. Zorg dat de kamer rust uitstraalt en voorzien is van comfort. Een lekkere luie en comfortabele stoel is bijvoorbeeld een must wanneer je ’s nachts je baby voeding moet geven. Zo kun je optimaal genieten van het voedingsmoment en je baby.

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »