60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door OpEnTopZwanger

10 tips om jezelf te verwennen tijdens de zwangerschap

10 tips om je lekker te verwennen tijdens de zwangerschap
 

Helaas is niet elke zwangerschap even rooskleurig. De zwangerschapskwaaltjes kunnen het je soms behoorlijk lastig en zwaar maken, maar niet te spreken over die buik die alsmaar groter en groter wordt. Gelukkig kan ik hier niet over meepraten en is bij mij alles voorspoedig gegaan. Ondanks mijn zwangerschapssuiker zat ik boordevol energie en natuurlijk geluk. Dit gun je elke zwangere vrouw!


Als je je goed voelt dan vliegen die 9 maanden voorbij, maar ook als je je niet zo prettig voelt dan kan je die ontspanning zeker goed gebruiken! Het is een mooie, maar ook hectische tijd waarin er veel geregeld moet worden.Daarom is zwangerschap ook een mooi excuus om jezelf lekker te laten verwennen!


Leuke tips:
 

1) Geniet nog lekker even van elkaar met bv samen uiteten, naar de bioscoop, gokje wagen in het casino of noem het maar op. Het is vooral heerlijk dat je nog nergens naar hoeft te kijken en lekker spontaan kunt gaan. Is dit niet je eerste kindje dan is het helemaal heerlijk om er even samen tussenuit te gaan en met zijn tweeen te genieten. Er is vast wel iemand die wil oppassen.
 

2) Een weekendje weg of zelfs op vakantie samen is natuurlijk helemaal lekker. Ben je van plan om te gaan vliegen, let dan wel op de voorwaarden van de vluchtmaatschappij.
 

3) Kapper, schoonheidssalon, zwangerschapsmassage. Je kunt natuurlijk ook even helemaal alleen ontspannen. Hier knap je als vrouw altijd van op!
 

4) Shoppen met vriendinnen. Maak er een gezellige dagje uit van. Wie houdt er nou niet van die schattige kleine kleertjes?? Maar jijzelf verdient natuurlijk nu helemaal lekker comfortabele zwangerschapskleding en zwangerschapslingerie. Trakteer jezelf en je zult nog meer stralen!
 

5) Ga lekker zwemmen. Vooral als je een zware buik hebt is zwemmen een heerlijke ervaring. Door het water is je buik even gewichtloos. Vooral zwangerschapszwemmen is helemaal in en erg goed en leuk. Je kunt in contact komen met andere zwangere vrouwen en ervaringen uitwisselen. Ook zijn de oefeningen speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen, dus je hebt ook nog het gevoel even wat gedaan te hebben. Voor het zwemmen heb je tegenwoordig ook erg leuke en hippe zwangerschapsbadmode, zoals een positiebadpak of tankini.
 

6) Een gewoon bad nemen. Evt een kaarsje aan, radio, geurende olie of een boek en je hebt even het idee helemaal van de wereld te zijn. Een bad voor het slapen gaan, doet wonderen. Verzorg daarna heerlijk je huid. Smeer je lichaam, maar vooral je buik heerlijk in met creme.
 

7) Gebruik een voedingskussen tijdens het slapen. Dit kussen kun je nu al gebruiken ondanks je kindje nog niet geboren is. Je kunt het kussen gebruiken door je bovenste been erop te leggen terwijl je op je zij ligt. Hierdoor krijgt je buik meer rust en slaap jij ook lekkerder.
 

8) Uitslapen. Nu kan het nog.
 

9) Boek lezen
 

10) Koken. Je zult misschien denken dat is toch niet ontspannen, maar zodra je eenmaal bevallen bent, kun je dit toch echt wel waarderen. Wat is er prettiger dan een goed gevulde vriezer nu er een baby geboren is. Of je het nou gelooft of niet, rustig koken en eten is er niet bij. En gezond eten is wel zo belangrijk na een bevalling. Dus sloof je uit in de keuken en sla maaltijden op. Je zult jezelf er later dankbaar om zijn.
 

Ook als je bevallen bent, moet je goed voor jezelf zorgen. Je gaat een nieuwe, onzekere en hectische fase in. Om je baby alle zorg te geven die hij/zij nodig heeft, dien je zelf zo sterk en gezond mogelijk te zijn.
 

Nog enkele tips na de bevalling:
 

1) Eet gezond en gevarieerd. Maar geniet ook weer van de dingen die je 9 maanden hebt moeten laten staan.
 

2) Drink voldoende
 

3) Neem voldoende rust
 

4) Maak nog lekker gebruik van alle hulp die je aangeboden krijgt
 

5) Ga lekker even naar buiten
 

6) Babyzwemmen. Is je kindje oud genoeg dan kun je ervoor kiezen om samen te gaan babyzwemmen en kun je nog wat langer genieten van je zwangerschapsbadkleding. Ook ontstaat er een hechte band tussen jou en je kind. Hij/zij leert op jou te vertrouwen.
 

7) De tips van tijdens de zwangerschap zijn vaak ook nog te doen na de bevalling.
 

Ik wens iedereen een mooie zwangerschap en geniet van deze mooie, bijzondere tijd.

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »