60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Wat neem je allemaal mee in een luiertas?

Een luiertas is een onmisbare gevulde tas en ideaal wanneer jeop pad gaat of onderweg bent met je baby. Of je nu een snelle boodschap doet of een dagje uit gaat met je kleintje, een goed gevulde luiertas is een must om met een goed gevoel de deur uit te gaan. Maar waar moet je allemaal aan denken en wat heeft je baby onderweg nodig, kortom wat neem je allemaal mee in een luiertas? We geven je de volgende tips. Lees snel verder!

 

Luiers en benodigdheden om te verschonen

 

Luiers zijn het meest voor de hand liggende item, maar soms kan je het vergeten mee te nemen. En dat is balen, want je zult altijd zien dat je kindje de luier vol heeft wanneer je onderweg bent. Dit kan zorgen voor een huilende baby, dus zorg ervoor dat je voldoende luiers, doekjes, luierzakken en luierzalf bij je hebt.

 

Een verschoningsmatje is hygiënisch en ideaal, zodat je je baby overal kunt verschonen. Een knuffeltje of speelgoed voor het afleiden van je baby tijdens het verschonen kan ook handig zijn om mee te nemen in de luiertas. Hygiënische doekjes en handgel zijn fijn om je handen te desinfecteren na iedere verschoning.

 

Extra setje kleding voor de baby

 

Ongeacht het weer, is het altijd slim om wat extra kleding voor je baby mee te nemen voor onderweg. Morsen, spugen en ongelukjes kunnen op elk moment gebeuren en ze gebeuren vaak op de meest onhandige momenten. Een extra dekentje kan handig zijn wanneer het buiten frisser wordt.

 

Voedingsspullen

 

Als je borstvoeding geeft is het handig om een omslagdoek in je luiertas te stoppen. Zo kun altijd en overal met een beetje privacy borstvoeding geven. Vergeet ook niet om een borstkolf mee te nemen wanneer je voeding kolft en een setje schone zoogcompressen. Voor flesvoeding neem je afgewogen poedermelk, flesjes schoon drinkwater en schone flessen en drinkspenen mee.

 

Fopspeen en knuffeldoekje

 

Een fopspeen en eventueel een knuffel of knuffeldoekje is ideaal wanneer je kindje dit gewend is en wanneer je baby getroost moet worden. Ook voor het inslapen kan het prettig zijn voor je baby om de vertrouwde spulletjes te hebben.

 

EHBO-kit

 

Niet alleen in een luiertas is dit handig, in alle tassen is het een must. Een basis EHBO-kit met pleisters, antiseptische doekjesen pijnstillers (ook geschikt voor baby’s) zijn ideaal onderweg. Je weet immers maar nooit wanneer het nodig kan zijn.

 

Zonbescherming

 

Een must zodra de zon schijnt, of dit nu in de zomer of in het najaar is. Een zonnehoedje, paraplu en zonnebrandcrème is een must om in je luiertas te hebben en je baby te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen.

 

Notitieboekje en pen

 

Zorg dat je altijd een notitieboekje en pen in je luiertas hebt. Dit is handig voor het opschrijven van belangrijke telefoonnummers, herinneringen of gewoon voor het vastleggen van leuke momenten.

 

Afvalzakjes

 

Zakjes voor het scheiden afval, vieze luiers of het bewaren van babykleding waar vlekken op zijn gekomen is handig om bij je te hebben.

 

Voor ouders

 

Last but not least! We zijn veelal bezig met de baby, maar vergeet jezelf ook vooral niet! Zeker wanneer je borstvoeding geeft, is het handig kleine snacks, fruit en een fles water bij je te hebben. Zo voorkom je dat je misselijk wordt van te weinig eten. Borstvoeding vergt namelijk veel van je en het onderweg zijn met je baby kost ook vaak de nodige energie. Ouders vergeten soms om goed voor zichzelf te zorgen, omdat ze druk zijn met de baby maar het is belangrijk om voldoende energie te hebben.

 

Tot slot

 

Een goed gevulde luiertas kan de sleutel zijn tot een relaxte dag met je baby. Pas de inhoud van de luiertas aan op de specifieke behoeften van jouw kind en vergeet niet om de tas regelmatig aan te vullen. Met een goed gevulde luiertas ben je klaar om op pad te gaan met je baby!

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »