60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag ( puurvangeluk.com)

Thuiswerken tijdens de Zwangerschap

Momenteel werken we allemaal veel vanuit huis. Zo ook veel zwangere vrouwen. Je bent zelf verantwoordelijk dat werk op tijd af is, je moet zelf op tijd je pauzes inlassen en zorgen dat je niet overwerkt raakt. Soms best een uitdaging. We hebben 6 tips voor je om thuiswerken tijdens de zwangerschap zo aangenaam mogelijk te maken.      

                                                        

1. Plan je perfecte werktijden in 

 

Begin elke dag op tijd met werken als dit lukt. Hiermee voorkom je dat er aan het einde van de dag geen puf en energie meer over is om het dan nog allemaal te doen. Lukt het niet, omdat er al kinderen thuis zijn die in de ochtend aan de studie zitten? Dan zit er niets anders op dan het werk te verplaatsen naar de middag of avond. Maar voorkom dat het allemaal teveel wordt en je overloopt. Vraag gerust om hulp als je dat nodig hebt. Misschien kan je partner bijspringen of heeft een opa of oma alle tijd om mee te helpen om de kinderen op te vangen. Is de ochtend sowieso niet je beste timing om te gaan werken, verplaats het dan naar de middag als je dit aan kunt.

 

2. Zorg voor routine 

 

Routine is heel belangrijk om de dag goed door te komen. Zorg dat je vooraf een planning maakt en houd je vast aan routines. Dit geeft rust in je hoofd en hiermee ben je gelijk productiever voor je werk. Houd desnoods de routines en planningen aan die je gewend bent om op de werkvloer uit te oefenen als je dit prettig vindt.

 

3. Las op tijd pauzes in 

 

Werken kan een hele goede afleiding zijn tijdens de zwangerschap, zeker als je veel last hebt van zwangerschapskwalen. Maar vergeet vooral ook niet om op tijd je pauzes in te lassen. Even een paar minuten om niets te doen, een powernap te nemen, een kopje thee te drinken, een boek te lezen of om lekker te lunchen. Dit zijn van die kleine momentjes waar je energie van krijgt om weer door te kunnen. Dus las die kleine momentjes in!

 

4. Beperk stress en werkdruk 

 

Beperk zoveel mogelijk stress en werkdruk tijdens het thuiswerken. Stress is niet goed voor je, maar vooral ook niet goed voor je baby. Merk je bijvoorbeeld dat de hoeveelheid werk teveel is voor je, geef dit dan aan bij je werkgever. Maak je niet te druk om deadlines en andere zaken. Als je weet dat je je best doet, maar het soms gewoonweg allemaal even niet lukt, dan sta je er veel relaxter in. Morgen weer een dag!

 

5. Zorg voor een goede werkplek 

 

Richt je werkplek thuis zo in dat je lekker en comfortabel kunt werken. Zorg voor een goede bureaustoel, een groot werkblad en de juiste zithoogte. Daarnaast is het belangrijk dat je zorgt voor afwisseling. Ga niet de hele dag zitten, maar wissel het zitten af met lopen en staan. Een telefoontje kun je misschien al wandelend door je huis doen en je kunt ook gerust je laptop even op een hoge (sta)tafel zetten voor een andere houding. Dit stimuleert de doorbloeding en bovendien word je er productiever van.

 

6. Frisse lucht

 

En de laatste tip voor het thuiswerken tijdens de zwangerschap is frisse lucht. Zorg elke dag voor voldoende frisse lucht. Maak even een korte wandeling door de buurt, ga een half uurtje het bos in of ga lekker in de achtertuin zitten zodra de zon schijnt met een kopje thee. Je pakt de nodige vitamine D mee en je voelt je daarna gelijk fris en fruitig. Loop je vast met werk? Wandel even een paar minuutjes. Je zult denken dat er geen tijd voor is, maar het maakt je juist productiever wanneer je even je hoofd leegmaakt en opnieuw naar dingen kijkt.

 

We hopen dat deze tips je helpen om het thuiswerken tijdens de zwangerschap aangenamer te maken. Heel veel succes gewenst en denk vooral goed aan je kleintje in je buik.

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »