60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Deze 10 dingen moet je niet vergeten voor je bevalling

Wellicht kun je een aantal punten al aanvinken, omdat je het al geregeld hebt. Dat is mooi! Zo niet, lees en laat je inspireren. Deze 10 dingen moet je niet vergeten voor je bevalling.

 

  1. Zwangerschapsverklaring

 

Regel een zwangerschapsverklaring bij de verloskundige. Deze verklaring heeft je werkgever nodig om je zwangerschapsverlof aan te vragen. Doe dit zo snel mogelijk, zodat je werkgever het op tijd kan aanvragen en het niet op het laatste moment hoeft te doen. Niet vergeten dus!

 

  1. Geboorteplan

 

Heb je specifieke wensen en ideeën over je bevalling? Schrijf ze op in een geboorteplan en overhandig/overleg dit aan/met je verloskundige. Zij kunnen rekening proberen te houden met je wensen en ideeën tijdens de bevalling. Maar let wel! Het is een plan, het kan altijd anders lopen waarbij je wensen en ideeën misschien niet nagestreefd kunnen worden.

 

  1. Zwangerschapscursus

 

Zodra je zwanger bent, kun je een zwangerschapscursus gaan volgen. Bij een zwangerschapscursus leer je van alles over de zwangerschap en bevalling. Je krijgt tips en adviezen waar je daadwerkelijk mee aan de slag kunt. Bovendien leer je hoe je je bevalling het beste tegemoet kunt gaan en welke tips je kunt toepassen tijdens de bevalling. Super leerzaam dus!

 

  1. Zorgverzekeraar inlichten

 

Voordat je zwanger wilt worden, is het handig om te kijken naar je zorgverzekering. Waar ben je precies voor verzekerd? Moeten en kunnen er nog dingen aangepast worden, doe dit dan op tijd. Licht je zorgverzekeraar ook even in zodra je zwanger bent, zodat ze op de hoogte zijn.

 

  1. Kraamzorg

 

Zorg dat je op tijd kraamzorg regelt. Dit kun je het beste doen vanaf 12 weken zwangerschap. Laat je informeren over de mogelijkheden en vraag desnoods advies aan naaste vrienden en/of familieleden die hiermee bekend zijn. De eerste 8 tot 10 dagen na je bevalling heb je meestal een kraamverzorgende bij je thuis om je te helpen met de verzorging van jou en je baby. Een kraamverzorgende kan je ook helpen bij het ondersteunen van huishoudelijke taken. Dit is prettig om samen een goede start te hebben als kersvers gezin.

 

  1. Babykamer inrichten

 

Een van de leukste dingen die je moet regelen voor je bevalling is natuurlijk de babykamer inrichten.Misschien slaapt je baby de eerste nachten bij je op de kamer, maar het is wel zo fijn als het kamertje helemaal klaar is mocht je baby toch naar zijn of haar eigen kamertje gaan. Zorg dat alles ingericht en veilig is en dat eventuele verfluchten uit de kamer zijn verdwenen voordat je baby in het kamertje gaat slapen.

 

  1. Kinderopvang

 

Het lijkt misschien nog zo ver weg, maar voordat je het weet is je kindje een paar maanden ouder en moet je weer aan het werk. Denk alvast voor je bevalling na over de kinderopvang van je baby. Wil opa en/of oma oppassen, gaat je partner een dag minder werken, kan je baby naar een ander familielid of moet je baby naar de kinderopvang? Zorg dat je dit in kaart hebt en regelt voordat je bent bevallen.

 

  1. Baby uitzet

 

Shop de laatste dingen die je nodig hebt voor de baby uitzet nog voor je bevallig en zorg dat alles gewassen in de kast ligt. Kleding, luiers, verzorgingsproducten, flesjes, dekentjes en ga zo maar door.

 

  1. Vluchttas

 

Maak de vluchttas klaar tijdens je zwangerschapsverlof, zodat je deze mee kunt nemen wanneer je tijdens je zwangerschap/bevalling onverwacht of snel naar het ziekenhuis moet om wat voor een reden dan ook. De vluchttas bevat allerlei dingen je nodig hebt voor de verzorging van jezelf, zoals verzorgingsproducten, pyjama, ondergoed, kleding, maar ook babykleertjes, luiers etc.

 

>>>Lees wat er nog meer handig is in een vluchttas

 

  1. Geboortekaartjes

 

Tijdens je zwangerschap heb je alle tijd om geboortekaartjes uit te zoeken en te regelen. Bedenk wat je op het kaartje wilt schrijven en denk ook na over hoe je kraamvisite wilt ontvangen. Wil je dat mensen eerst bellen voor afspraak of wil je de eerste weken nog geen bezoek ontvangen? Het is belangrijk om daar over na te denken en dit ook kenbaar te maken.

Geniet van je zwangerschap!

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »