60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Oppassen.nl

De eerste keer dat de oppas langskomt

Om je een handje te helpen geeft Babysits (Oppassen.nl) jou verschillende adviezen over hoe je je zo goed mogelijk kan voorbereiden op de eerste keer dat de oppas langskomt.

 

Schakel een betrouwbare oppas in

 

Allereerst is het natuurlijk super belangrijk om een zorgzame en betrouwbare oppas in te schakelen. Let hierbij goed op de leeftijd, kennis en ervaring van de oppas. Als je de oppas aan huis nog nooit eerder hebt ingeschakeld, is het handig om van tevoren een kennismakingsgesprek in te plannen. Hiernaast kun je ook naar referenties vragen, om zo een beter beeld te krijgen van de mogelijk toekomstige oppas.

 

Bereid ook jouw kleine voor op de oppas

 

Niet alleen moet je jezelf voorbereiden op de oppas, maar het is ook verstandig om jouw kleine voor te bereiden. Voor een kind is het veel beter en ook rustgevender als je van tevoren goed aangeeft dat de oppas langskomt. Laat weten waarom jij weggaat en waarom er dan een oppas komt. Vertel wat de voordelen van het hebben van een oppas zijn. Zoals dat de oppas gezellig kan spelen met hem/haar en een gezellige vriend/vriendin is.

 

Is de oppas gearriveerd en moet je weggaan? Sluip dan niet het huis uit, maar zeg gedag tegen jouw kleine. Zo zal jouw kleine zich geen zorgen maken over waar je bent en of je nog wel terug komt.

 

Laat je gegevens achter

 

Je weet maar nooit of er zich een noodgeval voordoet. Laat daarom altijd jouw belangrijkste gegevens achter en ook die van je partner, een buur of een familielid. Mocht de oppas toch jouw hulp nodig hebben of mocht er iets gebeurd zijn, dan weet de oppas met wie hij/zij contact op kan nemen. Het zekere voor het onzekere!

 

Zet belangrijke hulpmiddelen klaar

 

Zet alvast alle belangrijk spulletjes klaar. Denk hierbij aan eten voor jouw kleine, wat snacks voor de oppas, luiers, de speen, speelgoed, het lievelingsknuffeltje of dekentje en natuurlijk een lijstje met contactgegevens. Mocht de oppas iets nodig hebben dan kan hij/zij dit op deze manier makkelijk bereiken.

 

Laat de oppas iets eerder komen

 

Is de dag van de eerste oppasafspraak aangebroken? Dan wordt het aangeraden om de oppas ongeveer een half uur eerder te laten komen. Op deze manier kan jouw kleine wennen aan de oppas, voordat jij de deur uitgaat. Hierbij is ook de kans groter dat jouw kleine al lekker aan het spelen is met de oppas op het moment dat jij daadwerkelijk weg moet.

 

Verstrek belangrijke informatie

 

Voordat je weggaat is het verstandig om alle belangrijke informatie door te hebben gespeeld aan de oppas. Is jouw kleine nog niet zindelijk? Moet de kleine medicijnen gebruiken of is hij/zij ergens allergisch voor? Laat dit dan weten, zodat de oppas hier rekening mee kan houden. Tot slot is het ook altijd handig om even een rondleiding te geven in jouw huis. Laat zien waar het eten te vinden is, het toilet, de slaapkamer van de kleine en waar de oppas bijvoorbeeld de luiers vandaan kan halen. Zo hoeft de oppas geen speurtocht te houden in jouw hele huis als hij/zij iets nodig heeft.

 

Uiteindelijk blijft het altijd spannend als de oppas aan huis voor het eerst langskomt. Maar wij hopen dat je met deze adviezen ietwat meer voorbereid bent op de eerste oppasafspraak, zodat jij een groot gedeelte van je zorgen los kan laten.

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »