60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Zwanger en op zonvakantie

Je kan het beste reizen tussen de vierde en zesde maand van je zwangerschap. Vaak zijn de zwangerschapskwaaltjes, als misselijkheid en vermoeidheid bij de meeste zwangere vrouwen dan verdwenen. Heerlijk op vakantie naar de zon! Zonlicht maakt vrolijk en blij, geeft je energie en zorgt tevens voor pure aanmaak van vitamine D dat zorgt voor sterke botten, tanden en houd je weerstand op peil. Zo kom je energiek en uitgerust terug. Hoe mooi kan het zijn!
 

Toch brengen UV-stralen van de zon ook de nodige nadelen met zich mee. UVA-stralen zorgen voor huidveroudering en UVB-stralen zorgen voor verbranding van de huid. Twee boosdoeners die je niet gelijk bedenkt als je dat goudgele vriendelijke zonnetje ziet schijnen. Er zijn een aantal belangrijke punten die je in acht moet nemen om veilig en onbezorgd te kunnen genieten van je zonvakantie. Dat geldt voor natuurlijk voor iedereen maar in het bijzonder ook voor zwangere vrouwen. De zon zorgt ervoor dat de huid uitdroogt en daardoor sneller veroudert en voor zwangere vrouwen is de kans op pigmentvlekken zeer aanwezig. Het wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Het zijn bruine vlekken, die vaak alleen in het gezicht ontstaan, en pas na de zwangerschap weer verdwijnen. Dus smeer je gezicht, hals, decolleté en oren goed in met een zonnebrandcrème met hoge factor. We hebben een aantal tips en adviezen voor je op een rijtje gezet voor een onbezorgde zonovergoten vakantie! Als dat geen genieten is!

 

Tips en adviezen


♥ Zoek liever de schaduw op, sowieso tussen 12.00 uur en 15.00 uur
 

♥ Draag een petje of hoedje voor de warmte en verbranding van je hoofdhuid
 

♥ Smeer je goed in met een zonnebrandmiddel die past bij jouw huid, kies voor je gezicht, oren, hals en decolleté een zonnecrème met factor 50 
 

♥ Smeer je een half uur voordat je naar buiten gaat royaal in, zodat je huid optimaal beschermd is
 

♥ Smeer je minstens elke twee uur opnieuw in, ongeacht het merk en factor
 

♥ Smeer je ook na elke duik in je heerlijke nieuwe zwangerschapsbadpak of zwangerschapstankini opnieuw in, ook al heb je een zonnebrandcrème die waterresistant is. Door het water en afdrogen verlies je veel crème
 

♥ Eet over de hele dag kleine beetjes en eet vooral op tijd om misselijkheid en duizeligheid te voorkomen
 

♥ Drink voldoende (water) om hoofdpijn en uitdroging te voorkomen
 

♥ Kleed je luchtig en comfortabel
 

♥ Pak op tijd je rust
 

Uiteraard mag je best even genieten in het lekkere zonnetje maar bescherm je vooral goed met een zonnebrandmiddel en eventueel kleding en accessoires. Alleen een strandjurkje of shirtje biedt niet voldoende bescherming. Smeer je echt ten alle tijden in. Ben je toch verbrand tijdens je vakantie, kies dan voor een verkoelende after sun gel-crème die de huid verkoelt, ontspant en hersteld. Het kalmeert de huid en zorgt dat de huid niet uitdroogt. Ben je erger verbrand en heb je blaren op je huid, neem dan contact op met een arts in de buurt.


Geniet volop van je vakantie en met mate van de zon!!

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »