60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Verzorging tijdens je zwangerschap

De huid kan droger of juist vetter worden, de elasticiteit verliezen en soms kunnen er zelfs huidproblemen ontstaan. Dezelfde problemen kunnen ontstaan bij hoofdhuid en haar. Niet prettig natuurlijk maar aan het eind van de zwangerschap wordt het wachten en de vervelende kwaaltjes beloond! 
 

Gezichtsverzorging 


Meestal zijn de klachten van tijdelijke aard, soms kan de huid zo'n enorme verandering doormaken dat de huidproblemen/kwaaltjes blijvend zijn. Zwangerschapsmasker (ook wel melasma of chloasma genoemd) zijn bruine pigmentvlekken in het gezicht die worden veroorzaakt door hormoonschommelingen. Smeer je daarom altijd goed in met een dag- en nachtverzorging en kies voor een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, het liefst factor 50. Een dagcrème met uv-filter geeft niet genoeg bescherming vanwege de lage beschermingsfactor die erin verwerkt wordt. Gebruik daarom altijd nog een zonnebrandcrème over je dagcrème heen. Meestal verdwijnen de vlekken vanzelf weer maar soms kan het ook blijvend zijn. Informeer dan naar de mogelijkheden om te verwijderen. 
 

Lichaamsverzorging 


Zorg ervoor dat je lichaam niet uitdroogt en zijn elasticiteit verliest. Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen en verzorg je lichaam met een vochtinbrengende lotion, crème, milk, bodybutter of rijke olie. Een crème of butter is dikker en voller van structuur en is geschikt voor een droge vochtarme huid, een lotion trekt sneller in en is meer geschikt voor een normale tot vette huid. Een milk zit wat betreft structuur tussen een crème en lotion in. Er zijn tevens heerlijke 'Mama' producten verkrijgbaar zoals de Mum Massage Balsem die je kan gebruiken tijdens de zwangerschap en zelfs bij je baby voor een  heerlijke massage. Kijk wat jouw huid nodig heeft, wat je prettig vindt of laat je adviseren. 
 

Voeten en benen 


Je voeten en benen hebben het ook een stuk zwaarder. Ze worden meer belast waardoor je soms vocht vasthoudt en pijnlijke voeten en benen kan krijgen. Af en toe even met de voetjes van de vloer en de beentjes omhoog kan al helpen. Drink voldoende water om vocht beter af te drijven. Een verkoelende en verzachtende voet- en beencrème kan verlichting geven en de huid ontspannen. 
 

Hoofdhuid en haren


De hoofdhuid en haren maken eveneens een verandering door. Het haar kan dunner of vetter worden en zelfs (enorm)uitvallen, dat is niet erg mits je er zelf last van hebt, of prijs jezelf gelukkig met een volle haardos, want dat kan ook! Verzorg je haar met een shampoo die bij je haartype past en gebruik zo nodig een dotje crèmespoeling. Een haarmasker (en gezichtsmasker) op z'n tijd is een heerlijke verwennerij en geeft je een moment van ontspanning en rust. Om je haren te beschermen voor de hitte van de föhn of warme zon zijn er beschermingslotions verkrijgbaar bij de drogist. 
 

Gun jezelf de verzorging die je verdient, het kan verlichting geven en zelfs problemen voorkomen! 

 
 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »